طرز تهیه اشکنه شیرازی

 

مدت زمان تقریبی مطالعه : 6 دقیقه
 طرز تهیه اشکنه شیرازی

اشکنه برای همه ایرانی‌ها، متولد هر دهه‌ای که باشند، یک غذای نوستالژی و یادآور دستپخت بی‌نظیر مادربزرگ‌هاست. در سال‌های دورتر به محض این‌که هوا کمی گرم یا سرد می‌شد مادرها و مادربزرگ‌ها دست به کار می‌شدند و یک اشکنه خوشمزه به سبک خودشان بار می‌گذاشتند تا کمی به معده به خاطر خوردن غذاهای سنگین استراحت بدهند. اصلا انگار اشکنه غذایی برای بشارت تغییر فصل بود. از این بین اشکنه تهرانی‌های قدیمی، اشکنه شیرازی و اشکنه دامغانی‌ها و اهالی خراسان جنوبی مشهورتر از بقیه است. ۲ طرز تهیه اشکنه تهرانی و اشکنه شیرازی به روش مادربزرگ‌های قدیمی را در مجله کوروش بخوانید.

 

طرز تهیه اشکنه شیرازی

 

مواد لازم برای ۴ نفر

پیاز: ۱ عدد درشت

شنبلیله خشک یا تازه: ۱ و نیم قاشق غذاخوری

سیب زمینی: ۵

تخم مرغ: ۳ عدد

آرد: ۵ ق غذاخوری

زردچوبه: ۱ ق مرباخوری

آب: ۲ لیوان فرانسوی

نمک و فلفل: به مقدار دلخواه

روغن: به مقدار دلخواه

 

طرز تهیه

 

طرز تهیه اشکنه شیرازی

 

برای درست کردن اشکنه شیرازی ابتدا پیاز را ریز خرد کنید و تفت دهید. بعد از این‌که پیازها سبک و طلایی شدند فلفل، نمک و زردچوبه را به پیازها اضافه کنید. سیب زمینی‌ها را نگینی خرد کنید و کمی در یک ظرف جداگانه کمی تفت دهید. وقتی سیب زمینی‌ها مقداری سرخ شد آن‌ها را به پیازهای سرخ شده اضافه کنید. حالا آرد را هم اضافه کنید و همراه با سایر مواد تفت دهید. در مرحله آخر شنبلیله را اضافه کنید و خیلی کم تفت دهید تا هم تلخ نشود و هم عطر و بویش را حفظ کند. در این مرحله سه لیوان آب را اضافه کنید و اجازه دهید سیب زمینی‌ها خوب بپزند. وقتی از پخته شدن سیب زمینی‌ها مطمئن شدید تخم مرغ‌ها را به اشکنه شیرازی اضافه کنید و درب ظرف را بگذارید تا تخم مرغ‌ها خوب پخته شوند. تخم مرغ‌ها را هم نزنید تا به همان شکل درسته ببندند. زمانی که آب غذا کم شد و غلیظ شد اشکنه شیرازی جا افتاده و آماده خوردن است. می‌توانید روی اشکنه را با نعنا داغ تزیین کنید.